flerror 1 message Unable to parse XML-RPC request. МОЯ ВИШИВАНКА: Буковинці вразили столицю старовинними вишиванками
Купити вишиванку, купити чоловічу вишиванку, купити жіночу вишиванку, купити дитячу вишиванку. Інтернет-магазин вишиванок.

Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

Skype: galyna0102_office.orgflora@gmail.com

(067)360-88-72 з 9 до 20

(068)004-89-17, (093)805-36-02_



Буковинці вразили столицю старовинними вишиванками

Буковинці вразили столицю старовинними вишиванками


Буковинці взяли майже всі призові місця у конкурсі вишиванок, який відбувся до Дня Незалежності у Києві. Чернівецька делегація повернулася із всеукраїнського «Параду вишиванок» у статусі переможниці. Наша чоловіча та дитяча вишиті сорочки стали найкращими і зайняли перші місця. Також приз глядацьких симпатій виборола жіноча вишиванка.

- У номінації «Найкраща жіноча сорочка» перемогла учасниця з Тернополя, - ділиться враженнями автор ескізного проекту чернівецької писанки та вишиванок, майстер з вишивки та відомий колекціонер вишиванок, Микола Шкрібляк, - але співачка і ведуча Вікторія Гатрич, яка демонструвала старовинну 150-річну вишиванку з моєї колекції отримала приз глядацьких симпатій, третє місце та тисячу гривень, хоча ми сподівалися, що вона теж займе перше місце, адже нас дуже гарно підтримували глядачі. Жіноча вишиванка, яку показали на конкурсі, родом із Садгори, не зважаючи на свій вік вона містить елементи та кольори нашого жовто-блакитного прапору. Чоловічу сорочку демонстрував керівник танцювального ансамблю «Юність» Павло Горюк. Вона теж старовинна, їй близько ста років. Сорочка-переможиця родом з Глибоцького району, містить елементи трипільського візерунку. А дитячу вишиту сорочку показував Артем Данилюк, який був одягнутий у вишиванку із Новоселицького району. Їй також майже 100 років і у вишивці поєднана буковинська вишивка із бесарабським кроєм. Візерунки балансують на межі традицій Буковини, Бесарабії та Молдавії. Вона дуже скромна, але гарна. Переможці перших місць отримали в подарунок по холодильнику.

Нагадаємо, що вперше в Києві на Майдані Незалежності, День Незалежності України святкують без танків та важкої військової техніки. Організатор та нахненник свята, Олег Скрипка посприяв тому, щоб цього року свято Незалежності було присвячене саме українській культурі.У «Параді вишиванок» взяли участь понад 2000 делегатів із 21 регіону України. Також проводився “Параді писанок”, на який привезли писанки близько 18 регіонів України, в тому числі й Чернівці. (Ірина Григоращук)
(фото сайту Чернівецької міської ради)

Немає коментарів:

Дописати коментар